woensdag 24 april 2013

Denk mee en win een boek!

By Moonsun1981 (Own work)
[CC-BY-SA-3.0
(http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)],
via Wikimedia Commons
Onze missie is om thuis, scholen, bedrijven, gemeenten en verenigingen én kinderen, jongeren en (jonge) professionals, via school te verbinden.

Vandaag is Wij de School aanwezig op het Festival of Solutions van Operation Education in Driebergen. Een van onze eerste activiteiten is het - ter plekke én online - verzamelen van honderd creatieve, praktische ideeën om de buitenwereld bij de school én de school bij de buitenwereld te betrekken. Het moet gaan om  ideeën waarbij alle betrokkenen baat hebben. Ideeën ook die niet of nauwelijks extra tijd en geld kosten, maar juist energie en creativiteit opleveren. De lijst gaan we 'crowdsourcen'.

Enkele voorbeelden:
  • Houd een inventarisatie onder ouders: wat doe je voor werk / hobby en ben je bereid hier iets over te vertellen op school of vanuit die kennis / dat talent op een andere manier bij te dragen aan school.
  • Organiseer thema-avonden met lokale partijen: bedrijven (hoe verandert de wereld van werk door nieuwe technologie), verenigingen (respect op het sportveld).
  • Organiseer een intergenerationeel voorleesevent: kinderen, ouders en ouderen lezen verhalen voor aan elkaar.
  • Laat leerlingen een workshopmiddag verzorgen voor leraren, overig personeel (en ouders) over sociale media.
  • Waarom hebben we eigenlijk geen stages in het PO? Jonge kinderen kunnen bijzonder rijke ervaringen opdoen door een dag mee te lopen een lokale organisatie.
  • Een schoollokaal inrichten als kringloopwinkeltje, gerund door leerlingen. Denk aan speelgoed waar niets mee gedaan wordt, maar waar jongere kinderen nog iets aan hebben. Opbrengst investeren in de school.
Denk mee en win een boek
Heb je zelf een geweldig idee (of een best practice), deel het met ons en maak kans op het boek 'Smihopedia. Aan de slag met sociale media in het onderwijs' van Erno Mijland. We geven exemplaren weg voor de drie origineelste inzendingen.

Deel hier je idee. Inzenden kan tot en met vrijdag aanstaande, 18.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Als je goed om je heen kijkt, kun je zien dat de samenleving borrelt en bruist van kennis, creativiteit, ervaring én middelen. Het ligt allemaal voor het oprapen; we hoeven het alleen maar bij elkaar te brengen.
Wij de School ondersteunt scholen, ouders, leerlingen, bedrijven, gemeenten en verenigingen bij het vinden en bedenken van gezamenlijke 'op maat' oplossingen voor actuele uitdagingen. Meer over Wij de School