donderdag 30 mei 2013

Kempen Klic 2013: donderdag 3 oktober, 16.00-20.00 uur

Nog 4 plaatsen!

It takes a village to raise a child.
Op donderdag 3 oktober ontmoeten leraren, leerlingen, ouders, ondernemers en vertegenwoordigers van het verenigingsleven ontmoeten elkaar tijdens Kempen Klic 2013. 'Wij de School' brengt ze bij elkaar om gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe vormen van samenwerking rond de school vanuit drie uitgangspunten:

 • De oplossing van een vraagstuk leidt tot zichtbare opbrengsten voor alle betrokken partijen.
 • De leerling krijgt nieuwe mogelijkheden om talenten en passies te ontdekken, ook buiten het schoolgebouw, door middel van betekenisvol en eigentijds onderwijs.
 • De samenwerking bespaart tijd en energie omdat we gebruik maken van elkaars kennis en middelen én van slimme ict-oplossingen. Ook bestaande gelden anders besteden (reallocatie) biedt vaak mogelijkheden.
Goede voorbeelden
Tijdens het evenement presenteren we goede voorbeelden waarbij scholen, ouders, ondernemers en verenigingsleven hun gezamenlijke kennis, ervaring en talent van al volop weten te verzilveren. Alvast kennismaken met enkele van die voorbeelden? Bekijk ze via deze link.
We trappen af met een korte presentatie met ‘food for thought’. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met het bedenken en bespreken van oplossingen, vanuit concrete vragen die op dit moment spelen bij de deelnemende scholen, zoals:
 • Welke realistische contexten in de omgeving van de school kunnen het leren verrijken?
 • Hoe gaan we om met de gevolgen van krimp?
 • Hoe kunnen we ouders écht betrekken bij de school?
 • Hoe kunnen we leerlingen boeien voor technologie en bètavakken middels samenwerking met lokale en regionale bedrijven uit de sector?
 • Wat kan onze school (met de omgeving) ondernemen om financieel meer armslag te krijgen?
Het programma
15:30 uur: Ontvangst
16:00 uur: Welkom en introductie over Wij de School
16:10 uur: Inspiratie
16:40 uur: Uitleg over de rest van het programma
16:50 uur: Kennismaken met andere deelnemers, eerste gespreksronde
18:00 uur: Hapje eten
18:30 uur: In groepen Kennis Linken aan de hand van concrete vragen vanuit de scholen
19:30 uur: Elevator pitches vanuit elke groep
19:50 uur: Afsluiting

Kempen Klic 2013 vindt plaats bij Tulp Firemakers in Duizel (gemeente Eersel).

Is uw belangstelling gewekt? We zouden uw medewerkers, leerlingen, ouders en organisaties uit uw gemeenschap graag als deelnemer zien aan het event. Ook uw vraag mag op tafel komen!
 • Deelname is gratis, op uitnodiging (of neem even contact met ons op). We werken op basis van waardebepaling achteraf: een kleine bijdrage voor de organisatie is welkom.
 • Rond 18.00 uur worden broodjes geserveerd; hiervoor vragen we een kleine bijdrage.
 • We kunnen maximaal 40 deelnemers herbergen. Vol is vol!
KLIC staat voor ‘Kennis Linken In Communities’ (KLIC).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je goed om je heen kijkt, kun je zien dat de samenleving borrelt en bruist van kennis, creativiteit, ervaring én middelen. Het ligt allemaal voor het oprapen; we hoeven het alleen maar bij elkaar te brengen.
Wij de School ondersteunt scholen, ouders, leerlingen, bedrijven, gemeenten en verenigingen bij het vinden en bedenken van gezamenlijke 'op maat' oplossingen voor actuele uitdagingen. Meer over Wij de School